Yhteistyö ja kehittäminen
Muistiluotsin asiantuntijat tekevät monipuolista yhteistyötä julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin ammattilaisten sekä luottamushenkilöiden kanssa. Yhteistyöllä pyrimme muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä inhimillisten ja vaikuttavien palvelujen kehittämiseen sekä hyvän elämän ja arjen varmistamiseen. Muistiluotsi tuo muistisairaan ihmisen ja hänen läheisensä äänen ja kokemukset mukaan palveluiden kehittämiseen ja päätöksentekoon.
Yhteistyö voi olla muistitiedon jakamista, konsultaatiota ja asiantuntijaohjausta tai kehittämistyöskentelyä eri verkostoissa. Yhteistyö voi olla myös lyhytaikaista tiedonlevitystä, kehittämiskeskusteluja ja konsultaatiota tai verkostojen yhteistä kehittämistyöskentelyä.
Käytännön yhteistyön tapoja ovat esimerkiksi:
- Osallistumme kuntien, seutukuntien tai maakunnan muistityöhön liittyviin strategia- ja kehittämistyöryhmiin, vanhusneuvostoihin, alueellisiin yhteistyötyöryhmiin ja verkostoihin.
- Teemme yhteistyötä esimerkiksi hoitopolkujen arvioinnissa, kuvaamisessa ja palvelujen kehittämisessä muistisairauden eri vaiheissa.
- Osallistumme muistiperheen palveluohjauksen arviointiin, kehittämiseen ja kuvaamiseen.
- Pidämme asiantuntijapuheenvuoroja tai -alustuksia esimerkiksi omaisten illoissa.
- Välitämme yhteistyökumppanien pyyntöjä Muistiaktiivien mielipiteen saamiseksi esimerkiksi palvelujen kehittämiseen.
Lisäksi
- Ylläpidämme PROMuisti- ja MuHVi-ammattilaisverkostoja.
- Toimimme maakunnallisten Muistiaktiivit-ryhmien yhteyshenkilöinä.
- Koulutamme ja välitämme vapaaehtoisia Aivoterveyslähettiläitä.
Ota rohkeasti yhteyttä, kun haluat kehittää muistisairaiden ja heidän läheistensä palveluja tai tehdä yhteistyötä muistisairaiden ihmisten ääneen kuulemiseksi. Mietitään yhdessä sopivia yhteistyön tapoja.
Lisätietoa yhteistyömahdollisuuksista
Varsinais-Suomi ja Satakunta
Aluesuunnitelija Marjut Aalto 040 527 1665, marjut.aalto@muistiturku.fi